2002.voimalust.oma.lapsele.armastust.naidata_b

Soovitame meie raamaturubriigis ühte tõeliselt head LASTEVANEMATE KÄSIRAAMATUT! Seda raamatut võib lugeda pea iga hommik mõtteteradena nagu Piiblist kuulsaid Õpetussõnu. Mõtlesin, et kirjutan paar rida soovituseks selle raamatu kohta, kuna ma tõesti usun ja tean, et see võib olla nii mõnelegi lapsevanemale tõeliseks kasuks ja abiks. Ning mis veel enam, see raamat võib avaldada väga suurt mõju ja jätta jälje mõne lapse ellu, kellede jaoks sina lapsevanem oled Jumala poolt seatud karjane! Lapsed on vaid sinu kätte – meelevalla alla usaldatud mõneks ajaks, siis nad lendavad välja selle pagasiga, mis sa neile kaasa andsid. Antud raamatut saab hetkel soodushinnaga Apollo raamatupoes!

On väheseid raamatuid, mis on niivõrd üdini praktilised, kui see lapsevanema käsiraamat ehk meeldetuletuse raamat. Üleüldiselt kipuvad abielu teemalised ja ka laste kasvatamise raamatud olema üsna sisukad, keerukad ja eeldavad ja nõuavad tõsist analüüsi ja peale raamatu lugemist peab maha istuma ja mõtlema enda elu-olu üle järgi ja tegema järeldusi. Tänapäeva elustiili juures on selline lähenemine väga võõras. Pealegi suur osa isiksusi (Jumal on loonud meid erinevate karakteritega) ei olegi nö. kopra hingelaadiga, et pidevalt istuvad maha analüüsivad, uurivad ja puurivad ja oskavad teha pidevat invetuuri oma elus, suhetes ja laste kasvatamise edukuses. St. tahan öelda seda, et suur osa abielu käsiraamatuid ja laste kasvatamise raamatuid on pigem rühmatöö tarbeks paras, kus kõik loevad läbi mingi peatüki, mõtlevad sellest ja siis tullakse kokku ja arutatakse sel teemal. Just taolise sisuga on enamus meeste– ja naisteosadusi (osadusgrupid) ja ka abielu osaduste töömeetod kristlikes kogudustes.

Kui aga keegi küsib minult, et mis head raamatut sa soovitaks, siis “2002 võimalust oma lapsele armastust näidata” on just selline mida soovitaks! See on selline värskete ideede ja lihtsa formaadis loe ja haara ning praktiseeri – raamat! Selline lähenemine abielu ja laste kasvatamise teemal ka töötab. Neid asju ei tasuks ega tohiks liiga keeruliseks ajada (v.a. mõned teemad kus tuleb lihtsalt sügavamalt kaevata ja hea oleks teada põhjus-tagajärg seoseid ja kuidas asjad töötavad ja käivad, nii abielus kui ka laste kasvatamise juures).

Tegelikult on selle raamatu sisu väga ainulaadne ja nende mõtete, tarkuseterade, ideede, hea teada nõuannete koguja on tabanud ära väga olulise tõe! Nimelt on õnneliku abielu ja ka perekonnaelu üheks elumahla väljaimejaks (piiblis räägitakse verekaani kahest tütrest Anna ja Anna) igapäevaelu rutiin! Ka Piiblis räägitakse meile tähendamissõnas külvajast, et igapäeva elu-olu mured võivad lämmatata visiooni ja tähtsaid asju meie elus!

Iga inimese elus on aeg ajalt Piibli mõistete terminiloogias nimetatud “tõe tunnetamise” hetki. Ka kadunud (laristaja) poeg keskenes endasse – tuli mõistusele, need on Jumalikud valgusvihud, suunanäitajad ja valgussähvatused, mida me igaüks aeg ajalt kogeme ja läbi elame. Kus sa mõistad ma peakso lema parem abikaasa või lapsevanem. Taolistel hetkedel on hea, mitte padutada oma süda ja mitte lasta vabanduse tulval oma meeltesse (suhtumine, hoiakud jms.) tungida vaid tea kiire analüüs, mida ma saan teha, et asi paremaks läheks või oleks vms. Laspevanemana vajame vahel selliseid värskeid ideid ja nõuandeid! Pole vajadust jalgratast leiutada, keegi on juba ammu enne sind mingi äraproovitud raja sisse tallanud ja näed, Cyndi Haynes on need meie jaoks kokku kogunud – milline õnnistus!

Paljud vahel takeduvad niivõrd naiivsete vabanduste otsa, et oi ma ei saa meie abielu heaks teha seda ja toda, sama ka lastega aja veetmise jms. suhtes. Meie koguduses oli alles hiljuti juttu tarkusest finantsasjades, säästmisest ja laristamisest. Ning üks asi mis ka ära mainiti on, et paljud takerduvad igasuguste vabanduste osta. Oi me pere ei saa lubada endale selle suvist Hiiumaa reisi või Valgamaa telkimisrännakut jms. aga sealjuures unustatakse ära, et oma elutoas või tagahoovis telgi ülespanek on tasuta ja ööbida seal koos lastega ning teha mingi põnev õhtu snäki ja juttudega taskulabi valguses – see ei lähe maksma midagi. Tegelikult on asi kinni mõtlemises, hoiakutes ja suhtumises.

Taolised raamatud nagu 2002 võimalust oma lapsele armastust näidata” aitavadki märgata, et sinu pereõnn” käib sinu ja teie sokkide sees. See ei ole kaugel mägede taga, see ei ole “kui vaid oleks maal” jne. Ärme takerdu vabandustesse, vaatame otsa olukordadele ja ärme põgene vastutuse eest. Seni kuni sinu lapsed on sinu juures kasuta oma elu, aega ja pühendu neile, et olla nende elu suurim ja parim treener – parnter – sõber!

Daamid ja härrad, lubage tutvustada raamatut:

—————————————————————————————

2002 võimalust oma lapsele armastust näidata
Cyndi Haynes

Raamat pakub terve hulga võimalusi, kuidas näidata lapsele, et hoolid temast. Lisaks on siin eri osad imeliste ideedega ainult tüdrukute, poiste ja üksikvanemate jaoks. Raamatus on laiali pillutud vanasõnad, vanemlikud tõotused, tsitaadid ja muud tarkuseterad, mis aitavad luua lapsele turvalist, õnnelikku ja harivat keskkonda.

Tavahind 160–175 EEK

Raamatukoi, Rahva raamat, Appolo

—————————————————————————————

Apollo raamatuketis on raamat SOODUSHINNAGA – 49 EEK

Vaata siit, mis ja kus Apollo raamatupoodides seda veel on ja mine osta endale ka see raamat!

Jumal õnnistagu teie peresid …

Antti Loodus
pere mees

Ülejõe Talu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 4790 to the field below:

Post Navigation