Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_5

Ühel ilusal päeval, mil ma seda kodulehte ka uuendasin, tuli idee teha üks huvitav ja omamoodi linnumaja ja seda lindude jälgimiseks. Eesmärgiks sai kasutada ära taaskasutatavad materjalid + et saaks lindude tegemist akna tagant – seestpoolt jälgida ja miks mitte ka pildistada.

Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_2

Selleks tuli võtta poest üks läbivate külgedega (augud mõlemas küljes) kaubanduses kasutatav karp. Teipida kõik ühenduskohad korralikult üle (servad, ääred, ühenduskohad), teha niiskuskindlamaks.

Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_4

Leida mingi plaat vms. materjal katusematerjaliks. Maja põhja kinnitasin assortii kommikarbi põhja (Laima oma), et seda saaks niiskumise ja määrdumisel välja vahetada. Lennuava ette keerasin ja painutasin alumiinium traadist (50cm jupp) toetus varda.

Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_3

Ja veel oli vaja lammutada üks mittekasutatav vannitoa seina käiv seebikarp (sobib misiganes suurte iminappadega asjandus) mille oli 2 tk suurt iminappa! Need kinnitasin karbi tagaküljele ülaosasse. Enne kui nende jaoks augud teed, siis teibi mõlema augu esi ja tagaosa korralikult ära, et jääks tihke auk. Auk oleks hea ideaalis sisse võtta puuriga, siis jääb kinnitus tihke ja korralik.

Maja peaks vastu pidama (olenen klaasi puhtusest ja iminappade suurusest ja kvaliteedist) kuni 2 varest!

Siis on vaja teha veidi söödasegu.

Lindude.soodasegu_1

Ning maja valmis! Jääb vaid toas sisse seada VARITSUS ning jääda passima. Ei olnud aega ja viitsimist jännata aga kaadreid oleks saanud fantastilisi. Põhiline melu oli lastel, käisid piilumas. NB! Pane kindlasti toapoolsele augule midagi ette, riiet vms. et linnud sind ei näeks, nad ei julge muidu tulla, ma tõmbasin rulloo ette ja nad ei näinud midagi.

Siin siis mõned külalised:

Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_6

Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_8

Teeme.ise.lindude.soogimaja.aknale_7

 

Tegite ka sarnast asja jaga kogemusi siin all kommentaarides ja/või saada pilte või piltide viiteid.

Antti Loodus

Looduspere.com

 

Homemade birds feeding house and watching house.

 

One Thought on “Teeme ise põneva lindude jälgimise maja!

  1. Berit on 20.11.2013 at 15:23 said:

    Tere! Kuidas see kaadervärk iminappadega akna küljes püsib? Ma mõtlen, et kas talvel väga külmade ilmadega see kumm kõvaks ei lähe ja suure rüselemise peale linnumaja alla ei kuku? Nägin mingil briti saidil väga kenasid iminappadega linnumajasid, aga ei julgenud tellida, sest piltidelt tundusid üsna kipakad ja lahtised, meie kliimas on juba esimese talveilmaga kõik lund täis tuisanud. Maja külge midagi permanentselt kinnitada ei saa (üürikorter, vastrenoveeritud maja, ei tohi), seega oleks tarvis mingi ajutine lahendus välja mõelda. Teie versioon on üsna nutikas :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 7127 to the field below:

Post Navigation